top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PORTÁL 9/9: BRÁNA K DUCHOVNEJ EVOLÚCII, MANIFESTÁCII A LIEČENIU SRDCA + MOCNÉ AFIRMÁCIE
© Copyright

AKO SA OCHRÁNIŤ PRED ENERGETICKÝMI PARAZITMI: VYSVETLENIE ZÁKLADNÝCH POJMOV & PRAKTICKÉ TIPY NA ICH ODSTRÁNENIE

Updated: Jul 26

Naša životná cesta je častokrát posiata neviditeľnými výzvami. Medzi ne patria aj duchovní paraziti - entity, ktoré môžu z pozadia ovplyvňovať našu energiu a pohodu bez toho, aby sme si ich prítomnosť zjavne uvedomovali. Pojem „duchovné parazity“ sa často používa v metafyzickom, duchovnom a ezoterickom kontexte. Označuje entity alebo energie, o ktorých sa predpokladá, že sa živia duchovnou, emocionálnou alebo mentálnou energiou človeka. Tieto entity sa vo všeobecnosti považujú za nefyzické, čo znamená, že nemajú hmatateľnú, fyzickú podobu. Namiesto toho existujú v inej sfére alebo dimenzii, často označovanej ako duchovná alebo astrálna rovina. Koncept duchovných parazitov sa značne líši v závislosti od systému viery alebo duchovnej tradície, ktorá o nich hovorí. Poďme sa teda spoločne ponoriť do tohto neviditeľného sveta energetických entít, ktoré môžu ovplyvňovať náš mentálny a tým aj fyzický svet, kde si rozoberieme, ako takéto energie vo svojej prítomnosti identifikovať a ako sa s nimi efektívne vysporiadať...

AKO SA OCHRÁNIŤ PRED ENERGETICKÝMI PARAZITMI: VYSVETLENIE ZÁKLADNÝCH POJMOV & PRAKTICKÉ TIPY NA ICH ODSTRÁNENIE

Chápanie duchovných parazitov

Duchovné parazity, podobne ako ich fyzické náprotivky, sú entity, ktoré sa pripútavajú k hostiteľovi a získavajú z neho životnú energiu. Nemusia byť hmatateľné v bežnom zmysle slova, ale ich účinky môžu byť rovnako reálne a škodlivé.


Tieto energie alebo entity môžu pochádzať z rôznych zdrojov vrátane negatívnych myšlienkových foriem, emocionálnych traum alebo dokonca z prítomnosti zlomyseľných duchov.


Kľúčom k prekonaniu týchto nevítaných hostí spočíva v uvedomení si, že všetko je energia a že naše myšlienky, emócie a zámery vyžarujú vibrácie, ktoré môžu priťahovať alebo odpudzovať rôzne formy energie.


Duchovným parazitom sa darí na nízkofrekvenčných energiách, ktoré často produkuje strach, hnev, bolesť alebo smútok. Vďaka pochopeniu tejto skutočnosti si môžete začať viac uvedomovať aj svoje emocionálne a energetické vyžarovanie a nefungovať iba na úrovni myslenia, cítenia a konania, ktoré je na ich úrovni.


Mnohí poznajú zákon príťažlivosti. Ako sa hovorí, podobné priťahuje podobné, a tento princíp platí aj v duchovnej sfére...


Keď má človek nízke vibrácie, je pravdepodobnejšie, že bude priťahovať entity, ktoré s touto frekvenciou rezonujú. Takmer by sa dalo povedať, že to ani nie je "chyba" bytosti, ale univerzálnych zákonov!


Preto je tak dôležité, obzvlášť v tomto chaotickom svete plnom zlosti, nenávisti a odsudzovania iných názorov, byť ostražitejší pri udržiavaní vysokého vibračného stavu. A presne tejto téme sa budeme podrobnejšie venovať v tomto príspevku, keď budeme rozoberať rôzne praktiky, ktoré môžete robiť, aby vám pomohli sa s týmito entitami vysporiadať.




Príznaky a symptómy duchovných parazitov

Identifikovať prítomnosť duchovných parazitov môže byť náročné, pretože príznaky sú často nenápadné, avšak z mojich pozorovaní môže medzi bežné indikátory patriť to, že si začnete všímať zásadné zmeny vo svojich myšlienkách a správaní.


Negatívne myšlienkové vzorce môžu byť trvalejšie. Môžete mať tiež pocit, akoby vás niečo vytláčalo z vášho prirodzeného stavu rovnováhy, takmer akoby ste zápasili o kontrolu nad vlastnou mysľou a telom.


Je to, akoby sa z človeka odčerpávala životná sila a zanechávala za sebou prázdnu schránku.


Ďalším výpovedným znakom je sústavná séria "smoly" alebo "nešťastných udalostí". Môžete mať pocit, akoby sa nad vaším životom vznášal akýsi temný mrak, ktorý vrhá tieň na všetko, čo robíte. Podľa mojich skúseností nejde len o sériu nešťastných udalostí, ale častokrát o energetickú nerovnováhu, ktorú je potrebné začať intenzívne riešiť...


Typy duchovných parazitov

Najčastejším duchovným parazitom sú myšlienkové formy, čo sú v podstate zväzky či akési chuchvalce negatívnej energie, ktoré sa môžu pripojiť k vašej aure. Môžu pochádzať z vašich vlastných myšlienok alebo z myšlienok iných ľudí, ktoré môžete zachytiť vo svojom okolí. Predstavte si ich ako mraky temnoty, ktoré sa prichytávajú na vaše svetlo a snažia sa ho zatemniť.


Potom sú tu škodlivejšie entity, ako napríklad démonické energie alebo temní duchovia. Tie sú zriedkavejšie, ale o to "nebezpečnejšie". Zámerne sa snažia škodiť svojmu hostiteľovi alebo ním manipulovať pre svoje vlastné ciele. Je to mrazivá realita, ktorú však treba v oblasti duchovnej hygieny uznať.



Udržiavanie duchovnej hygieny

Podobne ako telesná hygiena, aj udržiavanie duchovnej čistoty je nepretržitý proces. Je dôležité byť dôsledný vo svojich praktikách a zostať ostražitý voči svojmu energetickému prostrediu. Vo všeobecnosti si dávam záležať na tom, aby som sa denne absolvovala:


  • Pravidelné meditačné cvičenia, aby som si skontrolovala svoj vnútorný stav a v prípade potreby obnovila rovnováhu.

  • Skenovanie svojho energetického poľa, či sa v ňom nenachádzajú nejaké známky nerovnováhy alebo pripútanosti.

  • Pravidelnú sebareflexiu a prácu s tieňmi na ďalšie posilnenie duchovnej obrany.


Vedzte, že pravidelnou konfrontáciou a liečením vlastnej vnútornej temnoty sťažujete negatívnym energiám pokusy o prichytenie sa.


Očista pre duchovnú ochranu

Očista je silným aktom duchovnej hygieny. Jedným z mojich obľúbených spôsobov je používanie kadidla. Dym sa používa na odstránenie negatívnych vibrácií a na očistenie priestoru, v ktorom sa nachádzate. K tomuto účelu môžete používať kadidlo, bielu šalviu alebo palo santo, najmä po návšteve, kvôli vonkajším energiám, ktoré môžu priniesť a ktoré by sa mohli dostať do konfliktu s vyváženou energiou, ktorú udržiavate vo svojom domove. Netreba to brať tak, že je to chyba hostí, ale len niečo, čo si so sebou prinášajú, často nevedomky.



Existujú aj iné spôsoby praktizovania očisty, ktoré nezahŕňajú používanie dymu, ktoré iní považujú za užitočné...


Ďalšou skvelou očistnou technikou sú soľné kúpele. Najmä po náročnom dni sú soľné kúpele pre mnohých ľudí ako stvorené. Soľ je totiž známa svojimi očisťujúcimi vlastnosťami a namáčanie v soľnom kúpeli môže pomôcť vytiahnuť negatívne energie z aury človeka. Ja osobne zvyknem pridávať do solných kúpeľov aj esenciálne oleje, napríklad levanduľu, eukalyptus alebo rozmarín, ktoré majú ďalšie upokojujúce, ochranné a "vyháňajúce vlastnosti.


Dokonca aj používanie krištálov na ochranu môže podporiť vašu energetickú čistotu. Kamene ako čierny turmalín, ametyst, tigrie oko, tyrkys a mnohé ďalšie sú známe svojimi ochrannými vlastnosťami. Tieto krištály môžete mať rozmiestnene po celom domove, môžete ich nosiť aj so sebou (buď vo vrecku alebo ako šperk), ak chcete získať dodatočnú ochranu, a najmä vtedy, keď sa chystáte do energeticky hustého prostredia, napríklad do veľkých miest, naúpných centier, kde je veľa ľudí a rôznych energií.


Viac o metafyzických vlastnostiach jednotlivých kameňov sa dočítate v časti webu >> VLASTNOSTI KAMEŇOV




Vyháňanie duchovných parazitov

Proces vyháňania týchto parazitov sa začína zámerom, že tak urobíte. Stanovenie silného, jasného zámeru odstrániť všetky negatívne energie z vášho priestoru je ako naštartovanie dynamiky, aby ste sa mohli začať pohybovať smerom k svojmu cieľu.


Silným nástrojom je vizualizácia. Vizualizácia jasného svetla vychádzajúceho z vášho vnútra, ktoré sa rozširuje a vypĺňa celú vašu auru i mimo nej, môže pomôcť vytesniť a rozpustiť nepriaznivé energie vďaka vyšším frekvenciám.


Okrem toho môže byť vzývanie vyšších síl na pomoc neuveriteľne účinné proti týmto takzvaným „nižším silám“. Či už sú to vaši duchovní sprievodcovia, anjeli alebo akékoľvek iné dobrotivé bytosti, v ktoré môžete veriť, ich podpora môže zosilniť vaše úsilie a poskytnúť dodatočnú ochranu. Niekedy môže byť príjemné uvedomiť si, že vo svojom "boji" nikdy nie sme skutočne sami a že nemusíme všetko vždy robiť sami...


Ochranné opatrenia proti duchovným parazitom

Na predchádzanie budúcim problémom sú užitočné ochranné opatrenia. V nadväznosti na predchádzajúce rady, ktoré sme si uviedli o pestovaní pozitívneho myslenia a praktikách práce s energiou, je vytvorenie ochranného štítu okolo vašej aury technikou, ktorú odporúčam pravidelne praktizovať.


Táto prax si vyžaduje trochu viac času a sústredenia ako predchádzajúca prax rozširovania energie smerom von z vášho vnútra, aby ste pomohli upevniť energetický štít. Na tento účel si predstavte žiarivú svetelnú guľu, ktorá vás obklopuje. To prirodzene priťahuje aj vibrácie vyššej úrovne a pomáha udržať negatívne energie a situácie takpovediac na uzde.


Ak sa ocitnete naozaj v nepríjmenej situácii, môže to tiež pomôcť k tomu, aby ste sa z nej nakoniec veľmi rýchlo dostali. Niekedy je to najlepšie, čo môžete v určitých situáciách urobiť, je presunúť svou pozornosť (a tým aj svou energiu) do niečoho lepšieho a pozitívnejšieho, čo zodpovedá vašim skutočným túžbam.


A pretože kľúčové je aj udržiavanie vysokej vibračnej frekvencie. Venovanie sa činnostiam, ktoré vám prinášajú radosť, obklopovanie sa pozitívnymi ľuďmi a udržiavanie pozitívnych myšlienok - to všetko prispieva k tomu, aby ste mali žiarivé energetické pole, ktoré je menej náchylné na negatívne väzby...


Ako teda vidíte sami, ochrana pred duchovnými parazitmi je nepretržitý proces, ktorý si vyžaduje ostražitosť, pravidelnú energetickú hygienu a vedomie toho, kedy je dôležité udržiavať energetické hranice. Dôsledným cvičením však môžete posilniť svoju duchovnú obranu, vďaka čomu budete oveľa menej náchylní na tieto skúsenosti ako väčšina ľudí.


Nezabúdajte, že máte v rukách moc chrániť sa a oslobodiť sa od týchto neviditeľných síl, a zároveň máte slobodu zlepšovať svoju obranu v priebehu času prostredníctvom nepretržitého úsilia, ktoré zdokonalia vaše schopnosti. Týmto spôsobom si môžete pomôcť zabezpečiť, aby ste robili veci, ktoré sú podľa vás najviac v súlade s vašimi najlepšími úmyslami a skutočnou vôľou.




Duchovné parazity: Stručné zhrnutie najdôležitejších informácii

Povaha duchovných parazitov

  • Nefyzické entity: Duchovné parazity sa zvyčajne považujú za neviditeľné a nehmotné. Existujú na inej vibračnej úrovni ako fyzický svet.

  • Negatívne energie: Často sú charakterizované ako zlomyseľné alebo škodlivé sily, ktoré čerpajú energiu zo svojich hostiteľov, aby sa udržali.


Rôzne kultúry a duchovné tradície majú jedinečné interpretácie duchovných parazitov, napr:

  • V západnom ezoterizme: Môžu byť opísané ako astrálne entity alebo negatívne myšlienkové formy vytvorené kolektívnymi alebo individuálnymi negatívnymi emóciami a myšlienkami.

  • V šamanských tradíciách: V šamanských tradíciách by sa mohli považovať za duchovných votrelcov alebo zlomyseľných duchov, ktorí sa pripútali k človeku.

  • V náboženskom kontexte: Niektoré náboženstvá môžu tieto entity interpretovať ako démonov alebo zlých duchov.


Metódy pripútania a ovplyvňovania

  • Zameranie sa na zraniteľnosť: Predpokladá sa, že duchovné parazity sa pripútavajú k osobám, ktoré sú citovo alebo duševne zraniteľné. Môže ísť o ľudí, ktorí prežívajú intenzívny stres, traumu alebo smútok.

  • Ovplyvňovanie myšlienok a emócií: Predpokladá sa, že po pripojení tieto entity ovplyvňujú myšlienky, emócie a správanie hostiteľa. Tento vplyv sa často prejavuje ako zvýšená negativita, strach, depresia alebo úzkosť.


Príznaky a prejavy duchovných parazitov

  • Nevysvetliteľná únava: Ľudia sa môžu cítiť trvalo vyčerpaní alebo unavení bez jasnej fyzickej príčiny.

  • Výkyvy nálad a negatívne myšlienky: "Postihnuté" osoby môžu pociťovať náhle a extrémne zmeny nálady alebo vtieravé negatívne myšlienky.

  • Fyzické príznaky: V niektorých prípadoch ľudia hlásia fyzické ťažkosti, ktoré nemajú lekárske vysvetlenie.

  • Pocit, že vás niekto sleduje: Častým subjektívnym zážitkom je pocit, že je človek pozorovaný alebo sledovaný neviditeľnou prítomnosťou nejakej sily.


Metódy ochrany a odstraňovania

  • Energetické liečenie: Praktiky ako meditácia, fyzická očista tela v soľnom kúpeli, harmonizácia čakier a čistenie aury (za pomoci tibetských mís a zvončekov a/alebo vykurovadiel/ sú zamerané na odstránenie týchto entít a obnovenie energetického poľa človeka.

  • Duchovné praktiky: Mnohí sa v snahe o ochranu a odstránenie duchovných parazitov obracajú na modlitby, mantry a rituály špecifické pre ich systém viery.

  • Psychická sebaobrana: Na vytvorenie ochranných bariér okolo svojho energetického poľa sa používajú techniky ako vizualizácia, uzemnenie a tienenie.

  • Odborná pomoc: Niektorí, ktorí sa necítita dostatočne silní na to, aby to zvládli sami, zvykú vyhľadávať pomoc duchovných liečiteľov, šamanov alebo jasnovidcov, ktorí sa špecializujú na odstránenie týchto duchovných parazitov.



Psychologické vysvetlenie

Z vedeckého hľadiska sa myšlienka duchovných parazitov zvyčajne považuje za psychologický jav. Symptómy pripisované týmto entitám možno často vysvetliť duševnými stavmi, stresom alebo silou sugescie, presvedčenia a viery.


Celkovo možno povedať, že pojem duchovných parazitov zahŕňa širokú škálu výkladov a praktík, ktoré sú hlboko zakorenené v rôznych kultúrnych a duchovných tradíciách. Zatiaľ čo niektorí považujú tieto entity za skutočné a vplyvné, iní ich vnímajú ako symbolické reprezentácie psychologických a emocionálnych vnútorných bojov človeka.


Každopádne, môj názor, ktorý vychádza z vlastnej skúsenosti, bez ohľadu na to, či veríte v tieto entity alebo nie, je, že tieto entity sú reálne. Nemusia pochádzať výlučne z vašich vlastných myšlienok, ale môžu si vás nájsť, ak ste v stave znížených vibrácii (smútok, bolesť, úzkosť, hnev, depresia a pod.), obzvlášť, ak patríte medzi empatov (t.z. máte silné spojenie so svetom "za hranicami toho fyzického").


Ja osobne som zažila zopár takýchto návštev, presne v stave blízkom depresii, choroby či úzkosti zo života, ktoré sa prejavili vo forme tmavých chuchvalcov bez tváre, no jasne formovali postavu tejto bytosti, Fyzicky som taktiež cítila dotyk "pazúrov" na svojom krku tejto entity, ktorá na chvíľu paralyzovala moje fyzické telo. Dôležité je počas takýchto "zážitkov" neprepadávať panike, pretože presne o tom im ide, ovládnuť aj vašu myseľ, aby ste boli bezvládni.


Vašu myseľ si môžete paralyzovať len vy sami svojim strachom a negatívnymi myšlienkami. Aj keď sa vaše telo nemôže v danom okamihu hýbať, a neviete zo seba vydať hlások, vaša myseľ funguje dokonale a reaguje na vaše vedomé pokyny. To je vaša cesta von... vyslať myšlienky lásky a svetla /ja osobne som dokola vyslovovala a vizualizovala vo svojej mysli slová "Som Svetlo, Som Láska"/, ktoré zvýšia vaše vibrácie, v ktorých sa táto entita nemôže udržať. Prípadne si môžete svojimi myšlienkami zavolať na pomoc vysokovibračné bytosti akými sú archanjeli, Boh, Panna Mária, kohokoľvek, kto rezonuje s vašou vlastnou vierou... u mňa to zakaždým zabralo.


Nabudúce si napíšeme o jednoduchej, ale veľmi účinnej starobylej technike čistenia energie vajíčkom. V rámci tejto techniky viete zároveň zistiť v akom stave sa nachádza vaše energetické pole /vaša aura/, či je celistvá alebo sú v nej nejaké úniky a prieniky...


Požehnaný deň nám všetkým prajem...


S láskou,

AKO SA OCHRÁNIŤ PRED ENERGETICKÝMI PARAZITMI: VYSVETLENIE ZÁKLADNÝCH POJMOV & PRAKTICKÉ TIPY NA ICH ODSTRÁNENIE




Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali svoju osobnú mapu na Ceste duše a získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE, ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše? Objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page