top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

ČÍNSKY NOVÝ ROK 2024 ~ ROK DREVENÉHO DRAKA: SPIRITUÁLNY VÝZNAM + TIPY NA EFEKTÍVNE VYUŽITIE JEHO ENERGIE

Updated: Feb 12

Čínsky nový rok, známy aj ako Lunárny nový rok alebo Jarný festival, sa určuje podľa lunárneho kalendára. Podľa gregoriánskeho kalendára zvyčajne pripadá na obdobie od 21. januára do 20. februára každého roka. Prečo sa presný dátum Čínskeho nového roka z roka na rok líši?  Lunárny kalendár nie je v presnom súlade so slnečným kalendárom. Čínsky nový rok sa vypočítava na základe lunárneho kalendára, ktorý je synchronizovaný s fázami Mesiaca a je založený na 12-ročnom cykle, pričom každý rok predstavuje jedno z 12 zvierat Čínskeho zverokruhu, ktoré je spojené s jedným z piatich prvkov (drevo, oheň, zem, kov a voda). Čínsky nový rok sa oficiálne začína druhým Novom Mesiaca po Zimnom slnovrate a končí sa o pätnásť dní neskôr v Splne Mesiaca Festivalom lampiónov. V roku 2024 teda spadá Čínsky nový rok na 9. februára /čo koreluje s Novom Mesiaca, ako bolo uvedené vyššie/ a bude pod mocným vplyvom dreveného Draka. Čo to presne znamená, aké energie so sebou prináša podľa tejto starobylej tradície rok dreveného draka a ako ich využiť vo svoj najvyšší prospech, na to sa podrobnejšie pozrieme v tomto príspevku. Pripravení?


ČÍNSKY NOVÝ ROK 2024 ~ ROK DREVENÉHO DRAKA: SPIRITUÁLNY VÝZNAM + TIPY NA EFEKTÍVNE VYUŽITIE JEHO ENERGIE

ČÍNSKY NOVÝ ROK 2024: ROK DREVENÉHO DRAKA

9. februára 2024 začína nový lunárny rok, a týmto dňom zároveň vstupujeme do roku Dreveného Draka.


Drak je v čínskej tradícii uznávaným symbolom, ktorý je známy svojou silou, múdrosťou, čestnosťou, láskavosťou a šťastím. Rok dreveného Draka je vo všeobecnosti synonymom rastu, úspechu, prosperity a hojnosti pre všetkých.


V čínskej tradícii je prvok dreva známy ako prvok rastu, vitality, rozvoja, tvorivosti a nových začiatkov. Energia dreva predstavuje aj zelenú farbu, lesy a podnebie so silnými vetrami. Na programe dňa preto môžu byť environmentálne problémy, ako je odlesňovanie, degradácia pôdy, požiare a iné.


Rok Draka vo všeobecnosti predstavuje tvrdú prácu a silu rastu a prosperity. Rok 2024 je tiež rokom zrodu živlu Ohňa: živlu, ktorý má schopnosť vytvárať vášeň, kreativitu, vynálezy a zavádzať nové veci. Tento silný vzťah medzi Drevom a Ohňom možno prirovnať k iskre a plameňu. Malá iskra má silu premeniť sa na obrovský oheň. Nevýhodou je, že tento rok by sme mohli mať niekoľko veľkých požiarov.


Drak je však vo všeobecnosti jedným z najpriaznivejších znamení Čínskeho zverokruhu vďaka svojej schopnosti plávať, lietať, chodiť po zemi a cestovať medzi dimenziami. Drak predstavuje silu a odvahu, ale je aj symbolom mieru a potreby zjednotiť sa v jeden celok.


Rok Draka môže byť pre nás veľmi prosperujúcim rokom, v ktorom môžu prekvitať inovácie a podnikanie a my môžeme vstúpiť do väčšej sily a autenticity.


Predpokladá sa tiež, že dračia energia pomáha zvyšovať našu inteligenciu, dôvtip a chápanie sveta okolo nás, takže očakávajte, že sa v priebehu mesiacov prebudí viac vedomostí, nastane viac ahá momentov a môže sa objaviť hlbšia múdrosť.


Verí sa, že prvok dreva pomáha zjemniť a spomaliť energiu Draka. Draci môžu byť dosť prudkí a unáhlení vo svojom prejave. Ich hnev môže ľahko vzrásť, čo vedie k výbuchom alebo k tomu, že sa riadia skôr egom než srdcom.


Drevený Drak je však pokojne sebavedomý a robí veci s nadhľadom, poriadkom a dôkladnosťou. Drak je veľmi inovatívny a sebavedomý, živel dreva mu umožňuje neponáhľať sa a sústrediť sa na budovanie pevných základov.


Energia dreva nám taktiež umožňuje rásť, rozširovať sa a dlhodobo udržiavať svoju víziu. Obdobie jari je všeobecne spojené s elementom dreva, takže tento začiatok nového Roku Draka nám môže pomôcť vytvoriť pevné základy pre nové začiatky, zasadiť nové semená a umožniť našej vnútornej záhrade rozkvitnúť.


S elementom dreva je spojená zelená farba, ktorá vyjadruje aj srdcovú čakru, takže v roku Draka nám bude neustále pripomínať, aby sme sa vrátili k srdcu a otvorili sa prijímaniu.


V rámci roka Draka sa nám môžu vynoriť aj témy vzťahov, ktoré sa v tomto roku odrážajú aj v západnej astrológii. Možno zistíme, že potrebujeme vyvážiť svoje vzťahy so zmyslom pre nezávislosť a autenticitu. Možno sa budeme pýtať, ako môžeme byť viac sami sebou, aj keď sme v partnerskom vzťahu s inými a so svetom ako takým.


Kvalita jang /dynamická "mužská" energia/, ktorá sa spája s Dreveným Drakom, poukazuje na rozhodnosť, konanie a pevné a odvážne kroky smerom vpred. Jangová energia môže byť občas silová, takže si potrebujeme dávať väčší pozor na to, aby sme príliš netlačili na pílu, aby sme získali to, čo chceme.


Potrebujeme sa precvičovať v pokojnom a ohľaduplnom správaní a rešpektovaní ako svojich hraníc, tak i hraníc druhých...




JE ČAS BOJOVAŤ ZA SVOJ ÚSPECH!

V roku 2024 je energia dynamického Draka v ostrom kontraste s jemnejšou energiou Zajaca, a to napriek blízkosti týchto dvoch zvierat v čínskom kalendári. Minuloročná opatrnosť ustupuje silnému sklonu riskovať vo všetkých oblastiach s cieľom dosiahnuť slávu a bohatstvo.


Vo všeobecnosti čínsky nový rok sprevádza energia Draka, ktorá prináša 12 znameniam čínskeho zverokruhu chuť učiť sa, túžbu byť podnikavý, novoobjavenú zvedavosť pre tvorivé disciplíny, sebadôveru a vášeň pre cestovanie a zábavu. Ale povedzme si jasne: Drak neznáša otáľanie a už vôbec nie sebaľúbosť. V očiach tohto majestátneho zvieraťa sa počíta len s odvážnymi činmi a produktivitou.


Takže, ak už držíte dlho vo svojom srdci nejakú skvelú myšlienku, nečakajte viac. Zrealizujte ju! A uvidíte, čo sa stane... vesmír je vám naklonený!



Ako efektívne pracovať s energiou roka Dreveného Draka

Rok Jangového Dreveného Draka je fantastickým obdobím na začatie nového podnikania alebo na to, aby ste začali rozvíjať a rozširovať svoje nádeje a sny. Je to rok, v ktorom môžete posunúť svoje obzory a byť odvážnejší. Sebavedomie bude na našej strane, a najmä ak sa budeme riadiť srdcom, je pravdepodobné, že vytvoríme veľa úspechov.


Otvorenie sa prijímaniu a uvedomenie si hodnoty, ktorú ponúkame, sú tiež veľkými témami tohto roka. Zdá sa, že sme vedení k tomu, aby sme sa hlbšie milovali a oslavovali všetko, čo môžeme ponúknuť.


Pod vplyvom Draka môžeme vybrúsiť svoje schopnosti, využiť väčšiu múdrosť a nájsť odvahu potrebnú na to, aby sme žili život svojich snov.


Z tohtoročných energií budú najviac ťažiť technológie, umelá inteligencia a všetky kreatívne odvetvia.




Feng Shui tipy pre rok Draka:

  • Od 25. januára /po Splne Mesiaca/ začnite postupne vypratávať a čistiť svoj domov od všetkého neporiadku, ktorý si už nechcete ponechať.

  • Vyzdobte si domov červenou, zelenou alebo žltou farbou - tieto farby sú v roku Draka šťastné.

  • Oblečte si červenú, aby ste privítali začiatok Činskeho / Lunárneho nového roka

  • Ukončite všetky nedokončené projekty alebo záležitosti, aby ste mohli vytvoriť priestor pre čerstvú energiu nových začiatkov, ktorá súvisí s novým lunárnym rokom

  • Pridajte do východnej časti svojho domova nejaké pozitívne prvky, napríklad rastliny, krištály atď.


1. Vyčistite svoj domov:

Začnite lunárny nový rok čerstvou energiou tým, že vyčistite svoj domov od akéhokoľvek neporiadku alebo stagnujúcej energie. Vyčistenie umožní voľný tok čchi alebo energie v celom priestore a podporí pocit harmónie a vitality. Pustite sa do dôkladného čistenia a zbavte sa vecí, ktoré vám už neslúžia alebo nie sú v súlade s vašou víziou pre budúci rok.


2. Vyzdobte sa farbami, ktoré prinášajú šťastie:

Do výzdoby svojho domova zakomponujte priaznivé farby: červenú, zelenú alebo žltú, aby ste privolali šťastie, prosperitu a vitalitu. Červená farba symbolizuje v čínskej kultúre radosť a šťastie, zatiaľ čo zelená predstavuje rast, obnovu a prvok Dreva spojený s rokom Draka. Žltá farba stelesňuje teplo, optimizmus a hojnosť, takže je vynikajúcou voľbou na vylepšenie vášho priestoru počas tohto priaznivého obdobia.


3. Červená farba na privítanie Lunárneho nového roka:

Na privítanie začiatku nového lunárneho roka si oblečte červené oblečenie, ktoré bude pripomínať slávnostného ducha lunárneho nového roka. Verí sa, že červená farba odháňa negatívnu energiu a prináša šťastie a prosperitu. Ak si oblečiete červené oblečenie alebo doplnky, prispôsobíte sa žiarivej energii Dračieho roka a udáte tón priaznivým začiatkom a radostným oslavám.


4. Ukončite nedokončené projekty:

Predtým, ako sa pustíte do nových aktivít, venujte čas ukončeniu všetkých nedokončených projektov alebo obchodných aktivít z predchádzajúceho lunárneho roka. Dokončenie nedokončených úloh vytvára pocit uzavretia a umožňuje vám uvoľniť priestor pre nové príležitosti a skúsenosti v roku Draka. Ukončením nedokončenej práce si pripravíte pôdu pre väčšie sústredenie, produktivitu a úspech v budúcich aktivitách.


5. Zlepšite východnú stranu svojho domova:

Zakomponujte do východnej strany svojho domova pozitívne prvky, aby ste využili priaznivú energiu spojenú s týmto kardinálnym smerom. Východ sa vo filozofii Feng Shui spája s novými začiatkami, rastom a vitalitou. Zvážte pridanie rastlín, krištálov, umeleckých diel alebo iných významných predmetov na východnú stranu vášho domu, aby ste posilnili jeho energetický tok a podporili pocit obnovy a expanzie.


Uplatnením týchto tipov Feng Shui si môžete vytvoriť harmonické a priaznivé prostredie, ktoré je v súlade s energiou Roku Draka. Prijmite ducha obnovy, hojnosti a prosperity a privítajte nový rok so zámerom, pozitívne a vitálne...


Požehnaný začiatok nového lunárneho roka 2024 nám všetkým prajem...



S Láskou,

ČÍNSKY NOVÝ ROK 2024 ~ ROK DREVENÉHO DRAKA: SPIRITUÁLNY VÝZNAM + TIPY NA EFEKTÍVNE VYUŽITIE JEHO ENERGIE




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼


Prechádzate náročným obdobím a radi by ste získali väčšiu jasnosť v tom, v akých VIBRAČNÝCH ENERGIÁCH SA AKTUÁLNE NACHÁDZATE, a ako postupovať ďalej, aby ste sa viac priblížili k poslaniu svojej Duše a objavili svoj povestný BOD ŠŤASTIA? Objednajte si svoj osobný výklad KARMICKEJ ASTROLÓGIE & CESTY DUŠE >> Bližšie info v časti ONLINE SLUŽBY



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page