top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

KOZMICKÉ ENERGIE PRE MÁJ 2021 ~ MESIAC PLNÝ ZVRATOV, PLANÉTY "MIMO HRANÍC" & UPGRADE CESTY DUŠE

Updated: Aug 26, 2021

Máj sa ukazuje byť jedným z najdôležitejších mesiacov roku 2021. Prináša mimoriadne silné a vzácne celkové zatmenie Mesiaca v znamení Strelca, otvorenie Plejádskeho portálu, planéty Merkúr a Saturn putujú do retrográdu, a k tomu tu máme presun Jupitera do znamenia Rýb po prvýkrát za posledných 12 rokov. Čo je však na máji obzvlášť „neobvyklé“, čo je čerešničkou na torte, je to, že máme rekordný počet planét "mimo hraníc". Merkúr, Venuša, Mars a Mesiac sú mimo hraníc, Merkúr a Mars budú mimo hraníc takmer celý mesiac. Ak nie ste oboznámení s konceptom planét „mimo hraníc“, vedzte, že sa jedná o veľmi zvláštny stav, v ktorom sa planéta nachádza, keď je jej deklinácia viac ako 23⁰26’22“ buď na sever alebo na juh od rovníka.

Art by The Crown and Palette


Slovo „deklinácia“ môže znieť ako náročná matematika a možno práve teraz ste v pokušení vyvaliť oči a povedať „toto nechápem“, ale nie je to naozaj nič zložité.


Keď je planéta za hranicami Slnka, je taktiež mimo pravidiel Slnka, čo znamená, že si robí takmer všetko, čo chce! Pripomína to trochu energiu planéty Urán - slobodný, kreatívny a nepredvídateľný spoločník na Vesmírnej oblohe.


Planéty zriedka idú za hranice a my môžeme mať mesiace a mesiace s nulovými planétami mimo hranice. A v máji máme hneď 4 naraz! Pravdepodobnosť, že budeme mať 3 alebo 4 planéty mimo hraníc, je zhruba okolo 1%. Len pre ilustráciu...


Keď máme takú neuveriteľnú zostavu planét mimo hranice, vieme, že tam hore sa deje niečo veľmi zvláštne. V podstate tento nadchádzajúci mesiac už Slnko nebude takmer nikto počúvať. Nikto nepočúva „šéfa“. Merkúr, Venuša, Mars, Mesiac - všetci si pekne budú robiť, čo chcú.


Zrazu dostaneme všetku túto slobodu, ktorá k nám, zrazu, akoby z ničoho nič príde. Otázka znie - čo s tým urobíme? Sme si istí, že to bude parádna jazda?!?


Vďaka všetkej tejto energii bude mesiac máj potenciálne náročným mesiacom, ale treba pripomenúť, že všetky výzvy majú aj svoju odmenu.


Poďme sa však pozrieť na najdôležitejšie astrologické udalosti mesiaca máj 2021:


3. mája - Merkúr vstupuje do Blížencov

Merkúr vstupuje do svojho vládnuceho znamenia Blížencov. Toto je harmonická energia, pretože Merkúr miluje byť v Blížencoch. Komunikácia by mala prebiehať bez námahy. Merkúr sa vráti do retrográdnej verzie neskôr v mesiaci, takže je najlepšie čo najrýchlejšie pokročiť vpred pri všetkých nových projektoch, ktoré chcete rozbehnúť, alebo pri akýchkoľvek náročných rozhovoroch, ktoré je potrebné absolvovať. Naša komunikácia, procesy myslenia a vedomie budú vo všeobecnosti fungovať pri optimálnych parametroch.

Možno zistíme, že je jednoduchšie vyjadrovať naše myšlienky, a tiež že sa nám ľahšie komunikuje s ostatnými ľuďmi.


5. mája - 555 deň

Vitajte v 5. mesiaci roku 2021! Tento mesiac v sebe požehnanosť energie „5“, čísla života, stvorenia a rastu. Súvisí s ľudstvom a hovorí o uvedení života a živých vecí do ľudskej reality. Číslo 5 ponúka dar životadárnej sily. Je to nevyčerpateľný tok vitality a hojnosti, ktorý je nám k dispozícii kedykoľvek to potrebujeme. V tomto období je obzvlášť dobré, aby sme sa s tým tokom spojili.


Rok 2021 je v numerológii čísla 5, vďaka čomu je 5. deň 5. mesiaca mimoriadne výnimočný! 555 je magický numerologický kód a anjelské číslo, ktoré predstavuje tvorivosť a hľadanie vašej radosti. 555 je tiež znakom zmeny a toho, že sa váš život chystá povýšiť na túto ďalšiu úroveň. Využite energie tohto dňa na zvýšenie svojej kreativity a na privítanie akýchkoľvek ďalších inšpirácií alebo zmien, ktoré nasledujú.


Energia čísla 5 je veľmi silná a tvorivá; súvisí so zlatým pomerom a špirálou života, ktorá produkuje našu DNA. Predstavuje ľudské Vedomie. Päťuholník je primárnym symbolom života. Posvätná geometria čísla 5 odhaľuje, ako môžeme byť jednotlivcom a napriek tomu súčasťou väčšieho celku. V celej prírode nájdete podpis „5“... v kvetoch s piatimi okvetnými lístkami, v semenách jabĺk a hrušiek, dokonca aj v ľudskom tele.


V astrológii sa 360° delených 5 rovná 72°, čo sa v Kozmickom vedomí považuje za duchovný a karmický aspekt, ktorý naznačuje vrodený dar alebo talent, a ktorý sa prejavuje ako výsledok práce vykonanej na špirále minulých životov.


8. mája - Venuša vstupuje do Blížencov

Venuša sa sťahuje zo svojho vládnuceho znamenia Býka, do vzdušného znamenia Blížencov. Komunikácia bude postupovať do popredia a možno sa budeme cítiť spoločenskejší a komunikatívnejší ako obvykle. Pomocou tejto energie sa možno spojíte so starými priateľmi.


Venuša je všeobecne o pocitoch a Blíženci o logike a komunikácii. Keď je Venuša v Blížencoch, je pre nás jednoduchšie formulovať naše pocity. Je prirodzene naše pocity cítiť, ale niekedy môže byť veľmi dôležité vedieť, ako svoje pocity pomenovať, preložiť a vyjadriť slovami.


10. mája 2021 - Merkúr v konjukcii so severným uzlom

Tento deň je Merkúr spojený so severným uzlom na 10 ° Blížencov. Toto je prvé spojenie severného uzla v mesiaci (Venuša a Slnko sa tiež spoja so severným uzlom neskôr v mesiaci). Keď sa so severným uzlom spojí viacero planét, cítime, že nás volá osud. Sprevádza nás zvýšená snaha prekonať obmedzenia z minulosti.


Každé veľké dobrodružstvo samozrejme začína v našich mysliach. Keď bude Merkúr spojený so severným uzlom, získame prvé informácie o tom, o čom môže byť toto nové dobrodružstvo. „Vidieť“ to očami našej mysle.


Tento vhľad môže pochádzať zvnútra ako ahaaa moment alebo zvonku vo forme správ, príležitosti alebo inšpirácie. Venujte pozornosť akejkoľvek správe, ktorá vám príde okolo 10. mája, pretože je to dôležité.


11. mája - Nov Mesiaca v Býkovi

Energia tohto Novu Mesiaca je príjemným časom na ústup a starostlivosť o naše vnútorné blaho. Pretože Lilith bude počas tohto Novu Mesiaca veľmi aktívna, môže to vyniesť na povrch problémy týkajúce sa rodovej rovnosti.


Nov Mesiaca v Býkovi je vynikajúci pre nové začiatky spojené s témami zemského znamenia Býka: zem, telo, peniaze a vlastníctvo, jedlo a výživa, pôda a majetky.


13. mája - Jupiter vstupuje do Rýb

Máj je veľmi bohatý mesiac plný zvratov, ale ak si máme zvoliť najdôležitejší tranzit tohto mesiaca, je to bezpochyby vstup Jupitera do Rýb.

Jupiter mení znamenia iba raz za rok, a keď k tomu dôjde, do značnej miery nastaví scénu a umožní nám zamerať sa na „jednu tému“.


Jupiter je v Rybách iba dočasne. V júni vstupuje do retrográdu a následne v júli sa sťahuje späť do Vodnára. Avšak týchto 2 a pol mesiaca Jupitera v znamení Rýb bude skvelým pohonom pre rok 2022, keď sa Jupiter presťahuje do Rýb nadobro.


Skvelou správou pri tomto tranzite je, že Jupiter má svoje trvalé bydlisko v Rybách, takže sa tu cíti skvele. V Rybách môže byť Jupiter taký múdry, duchovný a obrazný, ako len chce.


Jupiter v Rybách prináša čerstvú energiu pre prácu a môže aktivovať a zvýšiť našu intuíciu i predstavivosť.


Jupiter v Rybách nás upozorňuje na veci mystické a magické. Na osobnej úrovni sa tiež môžeme ocitnúť pri prehodnocovaní alebo levelovaní lekcií a darov.


Je dosť možné, že posledné 2 roky neboli pre nikoho úplne ľahké. To nahromadenie energie v Kozorožcovi bolo zrejme ťažkopádne a obmedzujúce. Jupiter vo Vodnárovi je celkovo lepším umiestnením ako Jupiter v Kozorožcovi, ale keďže Jupiter zdieľa znamenie so Saturnom (s bydliskom vo Vodnárovi), musí sa hrať podľa pravidiel Saturnu.


Teraz, keď sa Jupiter sťahuje do vodného znamenia Rýb, sa náš pocit viery a optimizmu môže konečne obnoviť.


14. mája - Merkúr vstupuje do tieňového obdobia

Od tohto dňa začína Merkúr spomaľovať, keďže sa na konci mesiaca pripravuje na vstup do retrográdnej dráhy. Niektorí ľudia pociťujú účinky retrográdneho Merkúra najsilnejšie práve počas tieňového obdobia. Pamätajte však, že retrográdneho Merkúra sa nemusíte obávať! Je to v podstate mocný čas na to, aby sme sa vrátili späť v čase a zamysleli sa nad vecami skôr, ako sa pohneme vpred. Využite tento čas na spomalenie samého seba a na dôkladné premyslenie si svojich aktivít a ďalších krokov vpred.


17. mája 2021 - Venuša v konjukcii so Severným uzlom

10. mája sa planéta Merkúr spojila so Severným uzlom. Teraz, keď sa Venuša pripája k severnému uzlu v rovnakom stupni Blížencov, budeme sa cítiť približne takto: „Počkajte chvíľu... ten nápad, myšlienka, tá príležitosť, ktorú som dostal/-a minulý týždeň, je NAOZAJ niečo. Cítim, že je to správna vec. Áno, je to trochu desivé, ale koexistuje s tým aj ten pocit „správnosti“. Cítim v bruchu "motýle", ktoré mi hovoria, že áno, tentoraz som na niečo naozaj prišiel/-la.“


17. - 22. mája Otvorenie Plejádskeho portálu

Slnko na jednej priamke s Plejádami, zhlukom siedmich hviezd, o ktorých sa predpokladá, že sú domovom vysoko pokročilých hviezdnych Bytostí. Múdrosť a poznanie z Plejád možno v tomto okamihu preniesť do nášho Vedomia s ľahšou ľahkosťou.


20. mája - Slnko vstupuje do znamenia Blížencov

Všetko najlepšie k narodeninám všetkým Blížencom! 20. mája Slnko vstupuje do Blížencov a oficiálne sa začína ich sezóna. Blížencov reprezentuje veľmi zvedavá, vtipná, expresívna, verbálna a intelektuálna energia.


Nakoľko sú planéty Merkúr, Venuša a Severný uzol aktuálne v Blížencoch, môžete mať pocit, že sezóna Blížencov sa začala už dávno. Ale skutočnosť je taká, že až keď je Slnko v danom znamení, získame plný zážitok.


Blížencom vládne vzdušný element, vďaka čomutoto obdobie je vynikajúcim časom dostať naše myšlienky a nápady na papier a následne von, do sveta. Je to tiež sezóna, ktorá uprednostňuje komunikáciu, sebavyjadrenie a vyostruje našu myseľ. Na duchovnej úrovni je tiež vhodný čas na to, aby ste skontrolovali svoj myšlienky a uistili sa, že sú v súlade s expanziou a nie s obmedzeniami.


Pretože energia Blížencov je vnútorne zvedavá, v skutočnosti si budeme musieť dávať pozor na to, čo sa deje, a pristupovať k veciam s mysľou začiatočníka. A to je prípad, keď zvyčajne konečne nájdeme riešenie starých problémov, ktoré sa v minulosti zdali ako nemožné vyriešiť.


23. mája - Saturn v retrográde

Saturn vstupuje do retrográdu a dáva nám celkovo dve hlavné planéty v retrográdnej podobe. Keď najpomalšia viditeľná planéta našej slnečnej sústavy prechádza do retrográdu (začína cúvať na svojej obežnej dráhe), svet sa síce neobráti naruby, ako keď sa Merkúr alebo Mars dostanú do retrográdnej polohy ... ale retrográdny Saturn len zriedka prejde bez povšimnutia, aj keď z rôznych dôvodov.


Ak niektoré veci vo vašom živote šli zotrvačnosťou alebo boli trochu spomalené, teraz môžu prestať fungovať úplne. Predstavte si, že máte staré auto, ktorého naštartovanie trvá veky.

Očakávate, že každý moment auto skape, a nie je teda prekvapením, že jedného dňa sa to naozaj naplní. Nie je to tak, že ste to nevideli prichádzať.


Ale skutočnosť, že auto prestalo fungovať, vás konečne prinúti s tým niečo urobiť. Teraz sa problém stáva zrejmým, stáva sa hmatateľným, stáva sa realitou. Už sa z toho nevyvlečiete.

Keď Saturn prejde do retrográdu, konečne zastanete, aby ste mohli prehodnotiť oblasť svojho života, ktorá nefunguje tak dobre, ako by mohla.


Retrográdny Saturn je príležitosťou na premyslenie a preinštalovanie tejto oblasti vášho života. A v období, keď Saturn pôjde opať priamo, nájdete nové riešenie, nový operačný model, ktorý z dlhodobého hľadiska zlepší váš život.



26. mája - Zatmenie Mesiaca v Strelcovi

Jedna z najvýznamnejších vesmírnych udalostí mája, ak nie celý rok! Mesiac bude mať krvavú farbu, nakoľko zažijeme úplné zatmenie Mesiaca. Toto je veľmi silná energia a naznačuje, že zmeny sú v plnom prúde. Niečo môže náhle opustiť náš život alebo sa môžeme dočkať dôležitých správ. Zatmenia Mesiaca sú tiež silné portály, ktoré nám umožňujú urobiť kvantový skok do vyšších stavov Vedomia. Aj keď môžu priniesť ťažkú ​​energiu a možno aj nepríjemné správy, všetko slúži najvyššiemu dobru pri vývoji našej cesty duše.


Zatmenie Mesiaca nastáva pri 5° Strelca a jedná sa o zatmenie Južného uzla, takže bude symbolickým vyvrcholením všetkého, čo sme budovali a tvorili... ale o tejto mimoriadne dôležitej udalosti napíšem viac, keď budeme bližšie k tomuto dátumu!


29. mája - Merkúr vstupuje do retrográdu, Venuša v konjukcii s Merkúrom

V tento deň sa Merkúr stáva retrográdnym pri 24° Blížencov a tesne predtým, ako zmení smer, sa Merkúr spojí s Venušou, tiež pri 24 ° Blížencov. Štandardne je Merkúr rýchlejší ako Venuša, ale tentoraz to je Venuša, ktorá bude Merkúr predbiehať.


Najprv niečo „pocítime“ alebo zažijeme (Venuša), a potom sa pokúsime pochopiť, čo sa stalo (Merkúr). Môže to byť skúsenosť, ktorá vás prevráti naruby. Táto skúsenosť môže byť taká silná, emocionálne a senzoricky stimulujúca, že na jej spracovanie možno budete potrebovať týždne. Ale na to máme retrográdny Merkúr!


Merkúr svojim vstupom do retrográdnej podoby nám dáva celkovo tri hlavné planéty v retrográde (Pluto, Saturn, Merkúr). Najmä s nedávnymi energiami Zatmenia Mesiaca nastáva čas spomaliť, ustúpiť a sústrediť sa iba na veci, ktoré máme pod kontrolou.


31. mája - Slnko v konjukcii so Severným uzlom

Na konci mesiaca je Slnko poslednou planétou, ktorá pozdraví Severný uzol Mesiaca. Slnko zažilo tento mesiac pomerne náročné obdobie: Merkúr, Venuša a dokonca aj Mars - planéty, ktoré predtým počúvali pokyny Slnka, boli úplne mimo kontroly.

Boli mimo hraníc Slnka. Možno to v ňom vynorilo hlboké otázky typu: „Čo to bolo?“ "Čo ak - iba ak, to som ja, čo sa musí zmeniť?".


Slnko je najpredvídateľnejšou „planétou“ v astrológii: vieme vždy presne kedy vychádza a zapadá. Prináša nám pravidelnú zmenu ročných období, ovplyvňuje naše znamenia a domy.


Slnko je do značnej miery chrbtovou kosťou astrológie a „správcom“ našej natálneho astrologického výkladu. Slnko udáva smer. Slnko je náš životný účel. A teraz, keď sa Slnko stretne s účelom Severného uzla, sa tento celkový smer nášho života aktualizuje a upgraduje. Rovnako ako pri inštalácii novej softvérovej aktualizácie na našom počítači, aj spojenie Slnka so Severným uzlom sa môže javiť na začiatku ako spomalenie.


Spočiatku môže byť náročnejšie naučiť sa nové funkcie. Ale nebude to trvať dlho, kým si nielen zvykneme, ale sa aj začudujeme, ako sme bez nich celý čas žili. V júni, keď budeme mať v Blížencoch úplné zatmenie Slnka, bude tento nový smer jasnejší.


Takže takto nejako to bude vyzerať na Vesmírnom plátne udalostí budúci mesiac.

Zábava graduje a my sa posúvame o špirálu vyššie na našej Ceste zasvätenia Duše...


Do skorého počutia, milí Priatelia... a požehnaný Máj, Lásky čas, vám všetkým prajem!!




UPOZORNENIE: Tento článok podlieha autorských právam, preto kopírovanie celého obsahu článku, resp. jeho častí, bez predošlého súhlasu nie je dovolené.

Članok je možné zdielať prostredníctvom sociálnych sietí len v celom rozsahu aj s uvedeným linkom tejto webstránky. Ďakujem♥







Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page