top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

NOV MESIACA VO VÁHACH (6.10.2021): POSVÄTNÝ ČAS HOJNOSTI, LÁSKY & HARMÓNIE

Updated: Oct 6, 2021

Každá fáza lunárneho cyklu je v astrológii dôležitá, ale je to možno práve Nov Mesiaca, na ktorý sa mnohí z nás tešia najviac. Tradične sa na Nov Mesiaca pozeráme ako na čas nových začiatkov, je to čas na nabitie cieľov a ašpirácií, a stanovenie zámerov na nasledujúci mesiac. Novy Mesiaca sú taktiež fantastickým obdobím na uskutočnenie zmien a položenie základov pre nové návyky, takže ak existujú veci, ktoré už vo vašom živote nefungujú, Nov Mesiaca je ideálny čas urobiť konkrétne zmeny a priniesť do vášho života väčšiu rovnováhu. Z astrologického hľadiska je Nov Mesiaca konjukciou Slnka a Mesiaca; Mesiac leží medzi Zemou a Slnkom takým spôsobom, že Slnko osvetľuje stranu Mesiaca odvrátenú od Zeme, takže zo Zeme sa Mesiac javí ako tmavý. Technicky vzaté, v samotnom okamihu novolunia nie je Mesiac vôbec viditeľný. Najbližší Nov Mesiaca nastáva 6.10.2021 a ponesie sa v láskyplnom, vzdušnom znamení Váh, ktoré reprezentujú posvätnú jednotu a harmóniu.


Október 2021 je mesiacom významných kozmických posunov a zmien, a Nov Mesiaca v znamení Váh nám pomáha naštartovať mnohé z toho, čo počas najbližšieho mesiaca zažijeme. Kompletný astrologický prehľad najvýznamnejších udalostí a tranzitov mesiaca nájdete v článku TU.


V čase októbrového Novu Mesiaca máme vo Váhach spolu štyri kozmické telá, ktoré vytvárajú stellium a silne vnášajú prvok vzduchu do nášho povedomia. Prvok vzduchu vládne našim procesom myslenia a môže byť palivom pre inšpirácie, nápady a nové spôsoby myslenia. Silný prvok vzduchu môže tiež rozhýbať vetry zmien a viesť nás k tomu, aby sme otvorenili našu myseľ novým možnostiam alebo príležitostiam.


Táto zostava kozmických telies vo Váhach zahŕňa Slnko, Mesiac, Merkúr a Mars. Keďže všetky tieto telesá prechádzajú v tomto období vzdušným znamením Váh, bude to pravdepodobne silná téma, s ktorou sa budeme musieť vysporiadať.


Energia Váh je o hľadaní rovnováhy, hľadaní povestného stredového bodu a videní vecí z oboch strán, vyššej perspektívy. Váhy majú ten úžasný dar, že dokážu vyvážiť svoje misky tak, aby každý cítil, že dostáva svoj spravodlivý podiel.


Na hlbších úrovniach je však energia Váh o spolupráci. Ide o prácu v harmónii s ostatnými, s prírodou a so všetkým životom okolo. Ide o to, aby ste videli jednotu aj dualitu súčasne, a žili svoj život z tohto priestoru.


Existuje tendencia, keď je energia Váh silná, mať potrebu vytvárania kompromisov alebo nakláňania misky váh, aby mohli byť v prospech tých, ktorých milujeme. Aj keď je to niekedy v poriadku, musíme mať vždy na pamäti, že vďaka tomuto aktu môžeme stratiť zo zreteľa svoj skutočný zámer a ocitnúť sa v kompromitujúcej situácii kvôli potrebám druhých.


Ak máte sklony uprednostňovať potreby druhých ľudí alebo sa cítite, ako by ste neustále ťahali za ten kratší koniec, tento Nov Mesiaca môže byť vašim "budíkom", aby ste získali späť svoju silu a vyvážili rysku váh svojho vlastného života.


Kde ste dávali alebo dostávali príliš veľa? Ako môžete posunúť túto dynamiku, aby ste vytvorili väčšiu rovnováhu a harmóniu vo svojom živote?



Využite hnaciu silu Marsu, aby ste boli pri svojich rozhodnutiach priamejší a odvážnejší. Vedzte, že ste hodní toho, a zaslúžite si "prijímať", a zároveň máte vytrvalosť a energiu "dávať", keď je to potrebné.


Nov Mesiaca vo Váhach nám taktiež prináša priestor vytvoriť nové začiatky v mnohých ďalších oblastiach spojených so znamením Váh - láskou, harmóniou, diplomaciou, umením a kultúrou.


Nov Mesiaca vo Váhach býva doslova požehnaním pre tých, ktorí sú zamilovaní alebo hľadajú novú lásku, a je to tiež veľmi šťastné a produktívne obdobie pre ľudí pracujúcich v kreatívnych odvetviach.


Lunárne energie spojené s Novom Mesiaca vo Váhach sú vo všeobecnosti jemné, zdvorilé a vyvážené, hľadajú skôr harmóniu než nesúlad a uprednostňujú mier pred konfliktom. Tento blížiaci sa októbrový Nov Mesiaca nám vďaka tomu prináša všetky potrebné nástroje, ktoré potrebujeme na zvládnutie ťažkých situácií alebo na naštartovanie nových začiatkov tam, kde sme niečo opustili.


Váhy sú pre ľudí jedným z najpríjemnejších znamení zverokruhu a je dôležité, aby ste počas tohto Novolunia boli absolútne úprimní, ako k sebe, tak i k ľuďom vo vašom okolí. Začať niečo nové alebo súhlasiť s niečím jednoducho len preto, aby ste potešili ostatných, nie je cesta. Aby ste počas tohto Novu Mesiaca mohli niečo úspešne manifestovať, musí to byť niečo, po čom vy osobne úprimne túžite.


Váhy sú napriek všetkej svojej jemnosti kardinálnym znamením, takže tento Nov Mesiaca je veľmi vhodným obdobím na pozitívnu akciu alebo dokonca na to, aby ste sa v niečom ujali vedenia.


Pretože Váhy sú vzdušným znamením, príval nových myšlienok a inšpirácií bude v tejto dobe obzvlášť viditeľný - ale samozrejme, skvelé nové nápady sa veľmi neosvedčia, ak po nich nenasleduje praktická činnosť.


Tento Nov Mesiaca vo Váhach je úzko spojený s akčnou planétou Mars, ktorá je aktuálne vo svojom retrográde. Mars je predovšetkým o akcii, energii, dôvere a nasledovaní toho, po čom túžime. Jeho prítomnosť môže byť veľmi motivujúca a môže nám pomôcť prekonať naše obavy, aby sme urobili prielomy.


Spojenie Novu Mesiaca s retrogádnym pohybom Marsu tiež môže predznamenať, že naša myseľ letí oveľa rýchlejšie, ako naše ostatné orgány dokážu držať krok. Naše prsty behajú po klávesnici a jazyky zakopávajú o slová, ktoré sa pokúšame dostať príliš rýchlo von. Ľahko sa nadchneme, najmä novými myšlienkami, ktoré absorbujeme a analyzujeme rekordnou rýchlosťou. Unáhlené závery sú pri tomto vplyve najväčším nebezpečenstvom; myseľ je prudko stimulovaná a príliš netrpezlivá na to, aby čakala, kým všetky detaily zapadnú na svoje miesto.


Myslíme nezávisle a bránime sa tomu, aby nám niekto hovoril, čo máme robiť. Vytvorenie plánu osobných akcií je úžasný spôsob, ako tento vplyv efektívne využiť. Dynamická energia bude počas tohto Splnu Mesiaca naberať prudko na obrátkach niekoľko dní, preto napríklad fyzické cvičenie je v tomto období takmer nevyhnutnosťou - obzvlášť rýchle /aerobné/ cvičenia, ako je beh, bicyklovanie, tennis, squash, aerobik alebo akýkoľvek druh kolektívnych športov. Pomôže to odvrátiť netrpezlivosť a vyhnúť sa tak akýmkoľvek sklonom k ​​hádkam s vašim partnerom, či kolegom v práci.


Sústredenie a zahĺbenie sa do vecí je v tomto období tiež veľmi intenzívne; možno sa ocitneme v situácii, kedy sa vrháme hlavou do projektov a objavujeme sa o niekoľko hodín neskôr, pričom sme absolútne pozabudli na všetko ostatné.


Mars môže tiež aktivovať a zosilniť naše emócie, takže ak cítime, že sme v akejkoľvek oblasti svojho života odovzdali až príliš veľa, tieto emócie sa pravdepodobne spustia práve pod vplyvom októbrového Novu Mesiaca.


Počas tohto Novu Mesiaca je veľmi aktívny aj Jupiter, ktorý v súčasnosti cestuje svojim retrográdom v znamení Vodnára. Jupiter je planéta radosti, šťastia a hojnosti. Jeho energia nám môže pripomínať, že žijeme v hojnom svete a že vždy máme k dispozícii dostatok všetkého, čo aktuálne potrebujeme, keď sú misky váh v rovnováhe.


Pravda, v tomto svete je aj veľa "nespravodlivosti" a aktuálne aj veľkej nerovnováhy, ale pamätajte na to, že máme slobodnú vôľu sa v každej chvíli rozhodnúť ten pocit rovnováhy začať hľadať vo svojom srdci a nájsť spôsoby, ako vyplniť chýbajúci pocit zvnútra.


Ak máte pocit, že vo vašom živote chýba energia hojnosti, presuňte svoje myšlienky na miesto vďačnosti. Porozmýšľajte, či dokážete nájsť skryté dary vo všetkých tých náročných lekciách a výzvach, ktoré sa vyskytli na vašej Ceste.


A ak máte pocit, že ste vo svojom živote dostali mimoriadne štedrú dávku hojnosti, porozmýšľajte o spôsoboch, ako viac prispieť a podeliť sa o niektoré zo svojich zdrojov s ostatnými alebo dokonca s Matkou Zemou.


Októbrový Nov Mesiaca je úžasným časom pre spojenie sa s energiou hojnosti. Vedzte, že ste hodní toho, aby hojnosť vstúpila do vašich životov, aby ste sa ňou naplnili a následne ju posunuli a odovzdali ďalej, aby pokračovala vo svojom prúdení a v stave rovnováhy.


V ten istý deň ako nastáva Nov Mesiaca, planéta Pluto sa presúva zo svojho retrográdu, v ktorom bola od apríla 2021, a nastupuje na svoju cestu vpred. Pluto je planéta znovuzrodenia a transformácie. Niekedy môže táto zmena pohybu, označuje sa aj ako "deň moci", priniesť hlboké a dlhotrvajúce konce, ale je to len preto, aby sme mohli vziať to, čo odišlo, a pretvoriť to na niečo úplne nové.



Keďže Pluto bolo za obdobie posledných niekoľko mesiacov retrográdne, boli sme pozvaní pozrieť sa späť na časové obdobie od októbra 2020 do apríla 2021. Čo od tohto obdobia "odpadlo" a čo sa naopak "znovuzrodilo"? Ako ste sa odvtedy zmenili a transformovali?


Pluto, vďaka tomu, že je to najvzdialenejšie teleso od Zeme na obežnej dráhe našej slnečnej sústavy, má na nás vo všeobecnosti len veľmi jemný vplyv. Ale s aktivovanými silami Novu Mesiaca je to skvelá príležitosť zamyslieť sa nad transformáciami vo vašom vlastnom živote a uctiť si všetky tie konce a znovuzrodenia, ku ktorým za posledné mesiace došlo.


Október je vskutku veľmi rušný mesiac a zdá sa, že toto Novolunie je toho verným odrazom. Existuje veľa spôsobov, ako pracovať s energiami Novu Mesiaca a užívať si ich naplno, ale v konečnom dôsledku je tento nový lunárny cyklus najmä veľkou príležitosťou pre hojnosť a vytváranie rovnováhy. Vyťažte z toho maximum!


Rituál pre Nov Mesiaca vo Váhach >> nájdete TU.


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba s mojim súhlasom. Ďakujem❤️♀🙌🏼




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page