top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

RETROGRÁDNY SATURN /4.JÚN - 23. OKTÓBER 2022: ČAS SPLÁCANIA KARMY, REŠTRIKCIÍ & PRAVIDIEL + HOROSKOP

Saturn je v astrológii planéta reštrikcií, obmedzení a zodpovednosti. Keď sa pohybuje vpred, hovorí nám o našom postoji k týmto hraniciam a o tom, ako zapadáme do štruktúr a rutín, ktoré pre nás spoločnosť vytvorila. Saturn vstupuje do retrográdnej polohy každý rok, ale tento retrográd je mimoriadne výnimočný, pretože je to poslednýkrát, čo Saturn vstupuje do svojho retrográdu v znamení Vodnára na nasledujúcich 28 rokov. Vodnárovi tradične vládne Saturn, vďaka čomu je tento retrográd silnejší ako väčšina ostatných. To znamená, že je to naša unikátna príležitosť na to, aby sme si skutočne prešli všetkými lekciami, na ktorých sme pracovali, predtým, ako sa Saturn presunie z Vodnára do Rýb v marci 2023. Keď sa Saturn od 4. júna do 23. októbra 2022 zmení na retrográdny, ocitneme sa zrejme vo veľkom rozpore s očakávaniami, ktoré od nás má zvyšok sveta. Aké výzvy a spirituálne lekcie to prinesie jednotlivých znameniam zverokruhu? Čítajte ďalej...

RETROGRÁDNY SATURN 2022

Photo Collage by Emilia Nora Elina


Saturn možno považovať za prísneho učiteľa zverokruhu. Aj keď prináša niekoľko náročných lekcií, vždy sú v mene nášho najvyššieho rastu a pomáhajú nám naplno využiť náš potenciál. Kedykoľvek je Saturn aktívny, môžu do našich životov prísť "kruté" prebudenia, ale aj veľa odmien, ak sme ochotní pristúpiť k spoločnému stolu a urobiť potrebnú prácu.


Povinnosti a zodpovednosť nás môžu v tomto období viac obťažovať ako zvyčajne, toto retrográdne obdobie môže na niekoho senzitívnejšieho pôsobiť až trocha depresívne. Namiesto toho, aby sme sa správali ako zrelí dospelí, ktorí nesú zodpovednosť s disciplínou, sa z nás môžu stať nevrlí tínedžeri, ktorí sa snažia uniknúť zodpovednosti bez toho, aby sme sa starali o následky.


Pri pohľade zo Zeme sa zdá, že retrográdna planéta sa pohybuje dozadu. Aj keď to tak v skutočnosti nie je, táto optická ilúzia je v astrológii dôležitá, pretože dáva symboliku myšlienke, že energie okolo retrográdnej planéty tiež nejakým spôsobom pôsobia dozadu.


S retrográdnym Saturnom to znamená, že môžeme zápasiť o svoje miesto v spoločnosti, alebo môžeme mať pocit, že hranice a limity, ktoré sú na nás kladené, sú jednoducho pre nás príliš obmedzujúce.


Keď je Saturn retrográdny vo Vodnárovi, pudy tohto rebelského znamenia zverokruhu sa tiež obrátia dovnútra. Namiesto toho, aby sme boli očarujúcimi rebelmi s vizinárskymi myšlienkami v prospech spoločnosti, sa búrime sami proti sebe, čo môže spôsobiť nepokoj a disharmóniu v oblasti duševného zdravia. Pravdepodobne sa tiež nejakým spôsobom ocitneme na nesprávnej strane kolektívneho spoločenského akceptovania.


Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

bottom of page