top of page
POKLADY VENUŠE Blog
Názov príspevku
PORTÁL 9/9: BRÁNA K DUCHOVNEJ EVOLÚCII, MANIFESTÁCII A LIEČENIU SRDCA + MOCNÉ AFIRMÁCIE
© Copyright

RITUÁL PRE NOV MESIACA V RAKOVI 2023 + RECEPT NA MAGICKÝ OLEJ & NAJLEPŠIE KRIŠTÁLY PRE PRÁCU

Updated: Jul 3

Úsvit Novu Mesiaca vždy prináša so sebou šepot obnovy, nebeskú pripomienku, že každý koniec je len novým začiatkom v prestrojení. Keďže júlové Novolunie vychádza v utešenom objatí vodného znamenia Raka /17.júla 2023/, jeho duchovný význam v nás rezonuje ešte hlbšie. Mesiac je predsa vládnucou planétou Raka a osvetľuje jeho symbolické asociácie éterickou žiarou. Toto Novolunie prináša vlny pocitu tepla, domova a introspekcie, ako jemný morský vánok rozvíri naše najhlbšie emócie. Energia tohto júlové Novu Mesiaca nás vďaka prirodzenej náklonnosti Raka k pohodliu domova a rodiny jemne nabáda k tomu, aby sme sa starali o svojich blízkych a vážili si posvätné priestory, ktoré nazývame vlastnými. Možno pocítime túžbu po opätovnom spojení, oživení rodinných väzieb alebo po novom zadefinovaní našej predstavy o tom, čo skutočne znamená byť "Doma". Rak ako vodné znamenie nás vyzýva, aby sme sa ponorili do hĺbky svojich emócií, čo v nás vyvolá obdobie hlbokej introspekcie. Táto lunárna fáza má tendencie v nás odhaľovať emócie, ktoré sme potlačili za účelom ochrany seba samého, alebo odhaliť poznatky, ktoré sa skrývali vo vašom podvedomí ako poklady ukryté pod morskou hladinou. Materinská energia Raka nás navyše vyzýva, aby sme nasmerovali svoje opatrovateľské inštinkty nielen voči ľuďom okolo nás, ale aj voči sebe samým. V jemnom Mesačnom svetle sa môžeme cítiť priťahovaní k potrebe väčšej starostlivosti o seba, pripomínajúc si potrebu postarať sa o svoju emocionálnu pohodu. S týmto Novoluním v Rakovi akoby sme dostali do rúk čistý list, aby sme napísali novú kapitolu na našej emocionálnej ceste, šancu nanovo zadefinovať, ako sa spájame a vyživujeme vzťahy s druhými, ale aj sami so sebou. A napokon, keďže Mesiac vládne Rakovi, naše intuitívne schopnosti sa v tomto období môžu ocitnúť v zvýšenej miere. Jemný spodný prúd vrodeného poznania, silnejšie spojenie s našimi vnútornými pocitmi - táto lunárna udalosť nás nabáda, aby sme viac dôverovali svojim inštinktom a nechali sa viesť intuíciou. Júlový Nov Mesiaca v Rakovi je o tom, aby sme sa zastavili a ponorili sa do prílivu a odlivu našich emocionálnych prílivov. Je to tiež ideálny čas na rituály liečenia či starostlivosti o seba, meditačné praktiky za účelom manifestácie našich snov alebo jednoducho na zapisovanie svojich myšlienok do denníka. Prečo teda nevyužiť túto príležitosť a nevydať sa na Cestu liečenia smerom k emocionálnej pohode, rodinnej harmónii a naplneniu v živote vedenom Mesiacom? Nasledovný rituál vám k tomu pomôže...

RITUÁL PRE NOV MESIACA V RAKOVI 2023 + NAJLEPŠIE KRIŠTÁLY PRE PRÁCU

©Art by Emilia Nora Elina


Ste pripravení ponoriť sa hlboko do svojho srdca a uvedomiť si svoje najhlbšie pocity, ale aj strachy a obavy, ktoré vás môžu brzdiť na vašej ceste k naplneniu? Ak áno, duchovný význam júlového Novu Mesiaca 2023 slúži presne na ten typ energie, s ktorým budete chcieť hlbšie pracovať.


Duchovný význam júlového Novu Mesiaca v Rakovi

Nadchádzajúci júlový Nov Mesiaca nesie v sebe vzácne kúzlo, pretože je to jediný Nov v roku, ktorý sa uskutoční v mäkkých moriach kardinálneho vodného znamenia Raka. To je dôležité, pretože Rak je jedinečné znamenie zverokruhu, ktorému vládne samotný Mesiac. To znamená, že táto lunácia sa odohráva v jej astrologickom sídle a môže v nás skutočne vyvolať pocit Domova. Keď sú Slnko a Mesiac zarovnaní v súcitnom znamení Raka, pravdepodobne si všimneme dôraz na lunárne témy, ako je rodina, pohodlie, nostalgické spomienky a emocionálne spojenia. Vo všeobecnosti je energia Sezóny Raka o nasmerovaní nášho vnútorného kraba a o tom, že sa aj my občas necháme jemne zmietať tam a späť vlnami našich pocitov. Ak cítite potrebu stiahnuť sa na čas do bezpečia svojej ochrannej ulity so zámerom duchovnej sebareflexie, teraz je na to skvelá príležitosť.


Navyše, pretože tento Nov Mesiaca je tiež podporovaný spojením s Neptúnom v Rybách, čo môže tiež poslúžiť ako potenciál pre ďalšiu expanziu, emocionálny rast a hlboký prístup do našich vnútorných svetov. Dáva nám šancu zažiť naše pocity v celej ich rozľahlosti a veľkoleposti. Duchovný význam Novu Mesiaca v znamení Raka nás teda smeruje k tomu, aby sme našli svoju vnútornú silu v búrlivých vodách sentimentálnosti.


TIP: Viac o astrológii a duchovnom význame tejto magickej lunácie sa dočítate v príspevku NOV MESIACA V RAKOVI JÚL 2023: ČAS HLBOKÉHO PONORU DO EMOCIONÁLNEJ KRAJINY + DENNÍKOVÉ VÝZVY.


Ako pracovať s energiou júlového Novu Mesiaca v Rakovi

Novolunie v znamení Raka nám prináša jedinečnú príležitosť ponoriť sa hlboko do vôd emocionálneho uzdravenia a duchovného rastu. Či už ste v duchovných praktikách nováčikom alebo skúseným praktizujúcim, tu je niekoľko návrhov, ako toto hlboké obdobie čo najlepšie využiť:


  • Stanovte si zámery týkajúce sa domova a rodiny: Energia Raka sa týka domova, rodiny a koreňov. Zamyslite sa nad týmito oblasťami a stanovte si nové zámery alebo ciele. Tie by sa mohli týkať nápravy vzťahov, vytvorenia harmonickejšieho životného priestoru alebo posilnenia spojenia s koreňmi.

Want to read more?

Subscribe to jove.sk to keep reading this exclusive post.

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page