top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

SPLN MESIACA V RAKOVI (18.1.2022): ČAS VYTIAHNUŤ PADACÍ MOST

Updated: Feb 7, 2022

Prvý Spln Mesiaca v roku 2022 spadá do vodného, intuitívneho znamenia Raka. Mesiac je rád v znamení Raka, je presne tam, kde sa cíti najviac doma, preto každému z nás bude umožnené načerpať v tomto časovom okne kúsok z tejto harmonickej energie aj pre seba. Januárový Spln Mesiaca vrcholí 18. januára 2022 v skorých ranných hodinách (00:51:09), ale jeho energiu budeme môcť cítiť už cca štyri dni pred jeho príchodom. Počas tohto obdobia môžeme využiť nahromadenie tejto energie, a následne ako Mesiac začne po Splne ubúdať, môžeme sa začať usadzovať v jeho energiách a vo všetkom, čo nám tento magický Spln so sebou priniesol. Astrologický Spln Mesiaca je vo všeobecnosti o vyvrcholení alebo ukončení emocionálneho cyklu. So Splnom Mesiaca v Rakovi však existuje aj veľký predpoklad, že emócie môžu byť miestami až ohromujúce – preto tento Spln Mesiaca je zároveň aj pripomienkou toho, aby sme sa "chránili" a uchýlili do svojho stredu pred možnou emocionálnou búrkou, ktorá smeruje bližšie a bližšie k nám.


Pozn.: Vedeli ste, že tento januárový Spln Mesiaca bol starobylými kultúrami tiež označovaný ako Vlčí Spln resp. Spln Vlka /z angl. Wolf Moon/? Prečo tomu tak bolo, a akými legendami sú opradené prastaré väzby medzi vlkmi a januárovým Splnom Mesiaca sa dozviete na našej podstránke venovanej Mesiacu a lunárnym fázam >> MOONOLÓGIA.


Mesiac je v každom období silne spojený s našimi emóciami, a znamenie Raka je všeobecne známe ako jedno z najemotívnejších znamení v astrológii – je to predsa domovské znamenie Mesiaca. Dajte tieto dva faktory dohromady a nebude náročné pochopiť, prečo by nadchádzúci Spln Mesiaca v znamení Raka mohol vyvolať také preťaženie pocitov. Ak vás zaujíma téma Mesiaca a význam jeho tranzitu skrze jednotlivé astrologické znamenia, stiahnite si praktický eBook Mesiac & Astrológia z našej ponuky.

Ako už bolo vyššie spomenuté, Splny sú všeobecne časom dokončenia a uvoľnenia, umocnených emócií, preto budeme zrejme potrebovať venovať osobitnú pozornosť obzvlášť v rámci Splnu Mesiaca, ktorý sa ocitne vo svojom domovskom znamení Raka. Vo vzduchu sa môže objaviť hustá energia, čo znamená, že budeme potrebovať vynaložiť vedomé úsilie, aby sme zo seba striasli všetko, čo nás dusí alebo oslabuje.


Dôvodom je planéta Pluto, ktorá sa vznáša blízko Splnu Mesiaca v Rakovi a má silný vplyv na citlivé lunárne energie. Pluto je planéta sily, takže našu pozornosť môže upútať dynamika sily v našich životoch, kde sa cítime najsilnejší a dokonca aj tam, kde sa cítime najbezmocnejší. Niekedy na nás vplyv Pluta môže zapôsobiť tak, že sa cítime byť "udusení" alebo že sme nejakým spôsobom "pod palcom". Môže to zhoršiť akýkoľvek tlak, ktorý cítime, najmä v našich vzťahoch.


Pozn.: V tesnom závese okolo tohto Splnu Mesiaca nás čaká ešte jeden veľmi dôležitý tranzit, priam jeden z najdôležitejších v roku 2022, a tým je presun Lunárnych uzlov do znamenia Býka a Škorpióna, ktoré súvisia s odhaľovaním planetárnych karmických lekcií >> čítajte viac v článku TU.


Ak sa objaví niektorá z týchto tém, zamyslite sa nad tým, ako môžete získať späť svoju silu. Ako sa môžete posadiť na miesto "vodiča" vo vozidle svojho života?


Našťastie Rak je tiež kardinálnym znamením v astrológii, čo nám umožní podniknúť kroky na vysporiadanie sa s touto ohromujúcou energiou januárového Splnu Mesiaca – aj keď tou akciou môže jednoducho byť ustúpenie a vytiahnutie "padacieho mostu".


Pod vplyvom Račieho Splnu môžeme očakávať veľmi emočný deň. Dôležitá bude láskavosť, tolerancia a trpezlivosť. Kreatívny odbyt pre všetky tieto emócie môže byť tiež veľmi užitočný, preto najlepšie to budú zvládať tí, ktorí sa nebudú pokúšať potlačiť svoje pocity, ale využijú ich konštruktívne, smerom ku kreativite a expresívnemu vyjadreniu.


Energia Raka môže pôsobiť podráždene, keď je nevyvážená alebo rozrušená, takže niektoré nálady budú v tomto období jednoduchšie vzplanúť a vyvolať veľa pasívne agresívneho správania.


V astrológii sú Splny Mesiaca tiež skvelou príležitosťou, ako sa vysporiadať s výzvami nášho tieňového Ja. Tieňová stránka Račej energie zahŕňa autoritu, prísnosť a trochu drsný emocionálny prístup. Ak sa tieto veci vo vás spustia počas tohto Splnu v Rakovi, zamyslite sa nad tým, koľko z toho ste si na seba mohli privodiť príliš emocionálnou reakciou na niečo.


V žiadnom prípade to nie je hra na obviňovanie a v živote môžete zažiť veci, ktoré ani zďaleka nie sú vašou vinou – ale pochopenie toho, aké dôsledky majú vaše vlastné činy, je kľúčovou súčasťou príležitosti na učenie, ktorú nám ponúka každý Spln Mesiaca.


Neustále čakanie alebo závislosť na činoch druhých nás môže dostať do bezmocnej pozície. Dbajte preto na to, aby ste akékoľvek svoje činy a presvedčenia nezakladali na postojoch a hodnotách iných. Dávajte pozor na všetky myšlienky, ktoré začínajú: „Keď sa to stane, budem pokojný/šťastný/naplnený.“


Čakanie na „toto“ je pasca! Pozrite sa teda, či dokážete nájsť spôsoby, ako sa naladiť na pokoj bez ohľadu na činy ostatných alebo klímu, ktorá vás obklopuje.


Ak pod týmto Splnom Mesiaca v Rakovi pociťujete nejakú utláčajúcu energiu, vedzte, že Vesmír vás podporuje v tom, aby ste ju zo seba striasli pomocou sily pohybu. Pohyb môže byť veľmi liečivý a pod Splnom Mesiaca jeho účinky môžeme pocítiť ešte viac.


Tanec, beh, chôdza, plávanie alebo jednoducho vstať a vytriasť celé telo od hlavy po päty sú spôsoby, ako uvoľniť nahromadené napätie alebo pocity úzkosti a nepokoja.


Ďalšou praktikou, ktorú môžete počas tohto obdobia Splnu urobiť, je jednoducho pozorovať vzťahy vo vašom živote a akúkoľvek dynamiku, ktorá prispieva k pocitom bezmocnosti.

Ako môžete posunúť vpred tieto obmedzujúce vzorce správania, aj keď len malým spôsobom? Častokrát stačí už len jednoduché uvedomenie si tejto dynamiky na vytvorenie pozitívneho posunu vo vašom živote.


Energie Splnu Mesiaca môžete použiť aj na uvoľnenie všetkého, čo už neslúži vášmu najvyššiemu dobru. Zapíšte si pozorovanú dynamiku, obmedzujúce či deštruktívne vzorce správania z vášho pozorovania, a následne ich slávnostne /pozor na bezpečnosť!/spáľte ako symbol pustenia pod jasným svetlom Splnu Mesiaca.


Zatiaľ čo dynamika sily je témou tohto Splnu, v tomto čase sa kozmickým nebom vznáša aj iná, sladšia a jemnejšia energia. Táto energia pochádza z planéty Neptún, ktorá je v čase Splnu v harmonickej polohe. Neptún je planéta snov a duchovného rastu. Drží vibráciu bezpodmienečnej lásky a pripomína nám naše spojenie s celým Vesmírom.



Nech už prechádzate vo svojom živote čímkoľvek, vedzte, že nie ste v tom sami. Máte na svojej strane tím svetelných Bytostí, ktoré túžia po spolupráci s vami, ak ich požiadate o pomoc, aby vám pomohli uvoľniť a posunúť akúkoľvek ťažobu, smútok alebo úzkosť, ktorú cítite. Spln Mesiaca je tiež časom, kedy je závoj medzi svetmi prirodzene tenký a s krásnymi energiami Neptúna sa nám môže ľahšie spájať s vyššími sférami a naším vyšším Ja. Toto pôsobenie Neptúna môže byť neuveriteľne liečivé a pripomína nám, že všetci sme súčasťou niečoho oveľa väčšieho, než si dokážeme skutočne predstaviť.


TIP: Rok 2022 so sebou nesie liečivú energiu vibrácie čísla 6. Ako využiť maximálny potenciál tejto ročnej vibrácie nájdete v príspevku >> NUMEROLÓGIA & TAROT PRE ROK 2022: VIBRÁCIA ROKA ČÍSLA 6 /+ praktický eBook k stiahnutiu vo vnútri ZDARMA/


Spojenie s vašou spiritualitou môže byť tiež upokojujúcou praktikou počas tohto Račieho Splnu. Energie Neptúna môžete použiť na prehĺbenie vašej spirituálnej či meditačnej praxe, na vytiahnutie tarotových kariet či prácu s runami, a spojenie sa so svojou intuíciou.


Táto energia tiež podporuje všetky kreatívne projekty, na ktorých pracujete. Povznášajúce a kreatívne energie Neptúna môžu byť úžasnou dynamikou na podporu kreatívnej práce a na to, aby sa vaše umenie dostalo pred želané publikum alebo mocných ľudí vo vašom odvetví.


Spln Mesiaca môže byť tiež bodom dokončenia, takže možno zistíte, že všetky projekty, na ktorých ste doteraz pracovali, najmä tie kreatívne, sa prirodzene končia.


Celkovo tento Račí Spln ponúka niekoľko momentov nádhernej harmónie, ale aj istej emocionálnej ťažoby. Naša pozornosť by preto mala byť upriamená na dynamiku sily v našich vzťahoch a možno zistíme, že potrebujeme vedome upraviť svoje správanie smerom von, k ostatným okolo nás. Zamerajte sa zároveň na posilnenie energie seba samého s vedomím, že zo všetkých strán na vás prší Vesmírna podpora.


Rituál ušitý na mieru tohto Račieho Splnu Mesiaca nájdete v príspevku >> MOCNÉ RITUÁLY UVOĽNENIA & LIEČENIA PRE JANUÁROVÝ SPLN MESIACA V RAKOVI.


Ak chcete vedieť, čo nás ešte čaká v mesiaci JANUÁR 2022, prečítajte si astrologický výklad najvýznamnejších tranzitov mesiaca v článku >> ASTROLOGICKÁ PREDPOVEĎ PRE JANUÁR 2022: ČAS VEĽKEJ PREMENY & OBNOVY.


Požehnaný Spln Mesiaca vám všetkým prajem!


S Láskou,




P.S.: Ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page