top of page
divine portal of light surrounded by sacred symbols and crystals and pyramids
Symbol Alchýmie
Názov príspevku
RITUÁL PRE SPLN MESIACA V BARANOVI 2024 & VEDENÁ MEDITÁCIA PRE AKTIVÁCIU VNÚTORNÉHO BOJOVNÍKA
© Copyright
Writer's pictureEmilia Nora Elina

SPLN MESIACA V BÝKOVI & ČIASTOČNÉ ZATMENIE MESIACA (19.11.2021) ~ OTVORENIE PORTÁLU PREBUDENIA

Updated: Feb 14, 2022

Počas celého novembra 2O21 je energia srdca planéty na vzostupe. Toto je mesiac na zosúladenie tlkotu nášho srdca s tlkotom srdca Zeme. Môžeme to urobiť trávením času v prírode, počúvaním vlastného srdca, prijímaním akýchkoľvek prebudení srdca, ktoré nastanú, a prácou s energiami Zatmenia Mesiaca v Splne v Býkovi. Zatmenia predstavujú akési portály transformácie a prebudenia. Majú tendenciu vnášať do našich životov osudové udalosti, ktoré pomáhajú pozdvihnúť vývoj a rast našej Duše. Tieto premeny a prebudenia môžu byť rýchle a náhle, alebo môžu byť pomalé a pretrvávať počas nasledujúcich týždňov a mesiacov. Vo všeobecnosti, Zatmenia sú častokrát sprevádzané silnými transformačnými energiami a môžu uviesť veci do nečakaného pohybu. Majú tendenciu pomáhať nám "prestrihnúť šnúru" s energiami, ktoré už nie sú v súlade s našim najvyšším účelom, urobiť kvantový skok na našej Ceste a prebudiť nás k novým poznatkom.


Zatmenia Mesiaca sú bežnejšie, než by ste si mysleli – každý rok sa objavia aspoň dve a v niektorých rokoch až päť! Pri úplnom Zatmení Mesiaca sa Mesiac zmení na veľkolepý odtieň červeno-oranžovej, ale nie všetky Zatmenia Mesiaca sú úplné, tak ako to bude počas novembrového Splnu Mesiaca. Napriek tomu sú všetky astrologicky významné.


Zatmenie Mesiaca môže nastať iba počas Splnu. Astrologický Spln Mesiaca je zvyčajne mesačnou fázou zberu, vyvrcholenia a expanzie – ale pri Zatmení Mesiaca sú tieto energie Splnu akoby zakryté, skryté alebo zahalené tajomstvom. Rozhodne nie je všetko tak, ako sa zdá. Z tohto dôvodu môže táto tajomná lunácia často priniesť emocionálne šoky a prekvapenia. Zatmenie Mesiaca sa tiež často spája s náhlym koncom, no vždy je dôležité mať na pamäti, že každý koniec je nevyhnutne začiatkom niečoho nového.


Toto Zatmenie Mesiaca nastane 19. novembra 2021 v Býkovi, veľmi pevnom, uzemnenom zemskom znamení. Energia Býka je o istote a bezpečí – finančnom aj praktickom, ale aj o emocionálnom. Keďže Mesiac ovláda naše emócie, zatmenie Mesiaca v Býkovi účinne ohrozuje naše prikrývky emočného bezpečia. Niečo, na čo sa spoliehame alebo na čom závisíme, zrazu nebude tak stabilné a isté, ako by malo, čo môže spôsobiť emocionálnu úzkosť, pochybnosti a niekedy aj strach.


Všetky Zatmenia Mesiaca, podobne ako Spln, vznikajú, keď sú Slnko a Mesiac oproti sebe, čo stelesňuje toto prirodzené napätie. Pri Zatmení Mesiaca v Býkovi leží oproti Slnko v Škorpiónovi. Táto polarita nám dáva tušenie o najpravdepodobnejšej povahe emocionálneho napätia, ktoré prinesie toto Zatmenie Mesiaca.


Býk je o štruktúre, spoľahlivosti, istote a, ako už bolo spomenuté, o bezpečí. Na druhej strane Škorpión je o transformácii – často vynútenej, keď je to potrebné, často bolestivej, niekedy až traumatickej. Slnko v Škorpiónovi nás povzbudzuje, aby sme sa pozreli do hlbín našej temnoty a prijali to, čo tam nájdeme – to však otriasa celým konceptom stability Býka.


ČO JE ČIASTOČNÉ ZATMENIE MESIACA V SPLNE?

K čiastočnému Zatmeniu Mesiaca dôjde, keď časť Mesiaca vstúpi do zemského tieňa. Pri čiastočnom zatmení sa zemský tieň na strane Mesiaca privrátenej k Zemi javí ako veľmi tmavý. To, čo ľudia vidia zo Zeme počas čiastočného zatmenia Mesiaca, závisí od toho, ako sa Slnko, Zem a Mesiac zarovnajú. Čiastočné zatmenie Splnu Mesiaca, ktoré nastáva 19. novembra (09:59:41) je blízko úplnému Zatmeniu Mesiaca, pričom až 97% povrchu Mesiaca bude pokrytých zemským tieňom.


Čiastočné Zatmenie Mesiaca v zemskom znamení Býka 19. novembra je prvé Zatmenie Býka, ktoré sme naposledy zažili od roku 2014. Predstavuje počiatočný bod nového cyklu Zatmenia, ktorý uvidíme naplno sa prejaviť v nasledujúcich mesiacoch.


Zatmenia majú tendenciu prichádzať v pároch a spadajú do dvoch protiľahlých znamení zverokruhu. Toto Zatmenie v znamení Býka bude spojené so Zatmeniami v transformačnom znamení Škorpióna, ktoré ešte zažijeme do roku 2022.


Keďže tento cyklus Zatmenia Býka a Škorpióna na našej kozmickej oblohe práve začína, čokoľvek, čo sa prejaví v čase tohto novembrového Zatmenia Mesiaca, bude pravdepodobne súčasťou väčšieho príbehu. Môže to trvať nejaký čas, kým skutočne pochopíme, akým rastom Duše aktuálne prechádzame.


Čo robí tento Spln Mesiaca výrazne potentnejším oproti ostatným je fakt, že sa stále nachádzame v sezóne Škorpióna. Sezóna Škorpióna je obdobím emocionálnej intenzity. Pevné vodné znamenie je akýmsi súkromným detektívom zverokruhu, vďaka čomu je celý mesiac november skvelým časom na pohľad dovnútra.


Sezóna Škorpióna 2021 nás núti analyzovať reaktivitu z intuície, aby sme mohli jasne zistiť, kto nám "stojí za chrbtom", kto v nás spúšťa naše spúšťače a čo sú tieto spúšťače. Je dôležité si uvedomiť, že práve títo ľudia, ktorí nás vedia najviac rozohniť a spustiť v nás najväčší hnev, sú práve tí naši najväčší učitelia. Poukazujú na to, kde je ešte potrebná práca a kde máme veľký priestor na svoj ďalší rast.


TIP: Využite hlbokú a tajomnú energiu Škorpióna počas tohto magického obdobia Samhain a začnite rozvíjať komunikáciu so svojou intuíciou / svojim najvyšším Ja prostredníctvom práce s tarotom, runami alebo kyvadlom. Postup ako na to, nájdete v jednotlivých príspevkoch tohto Blogu:



Ak chcete zistiť, čo môže tento nový cyklus Zatmenia priniesť do vášho života, spomeňte si na to, akým rastom Duše ste prešli v rokoch 2013-2014, čo bolo naposledy, kedy sme naposledy zažili tento cyklus Zatmenia Býka-Škorpióna.


Kde a kým ste boli v tomto období? Ako ste sa počas tohto obdobia posunuli ďalej na vašej Ceste Duše?


Dajte si tú námahu a zamyslite sa nad všetkými týmito zmenami, ak je to možné, ktoré počas tohto obdobia "zdobili" váš život a ako ste ich dokázali integrovať do svojho života a do svojho Bytia.


Na kolektívnej úrovni môže toto novembrové Zatmenie Mesiaca zdôrazniť vzťahy v našich životoch. To zahŕňa ako naše vzťahy k ostatným, ale aj vzťah k sebe samým a k peniazom, nakoľko Venuša, vládnuce znamenia Býka, bude v čase tohto Zatmenia veľmi aktívna.


Venuša vládne všetkým záležitostiam srdca, lásky a našich financií. Venuša tiež vládne nad tým, čo si ceníme a čo považujeme za hodné našej pozornosti, takže všetky tieto témy majú veľmi vysoký potenciál vyjsť v tejto dobe na povrch.


Ak sme vo svojom živote kráčali po skalnatom teréne s určitým vzťahom, možno zistíme, že toto Zatmenie prinesie náhle situácie, ktoré bude nevyhnutné začať riešiť. Keďže ide o Zatmenie Mesiaca, je veľmi možné, že čokoľvek, čo bolo vo vašom živote na vratkej ploche, sa môže "rozpadnúť".


Možno tiež zistíme, že niektoré naše postoje a presvedčenia, ktoré nám bránili vo vytváraní hlbších a dôvernejších vzťahov s ostatnými, ale aj so sebou samým, sa prirodzene uvoľnia pod energiou tohto Zatmenia, aby vytvorili tak priestor pre niečo nové, vylepšené.


Spln Mesiaca 19. novembra, ako už bolo spomenuté, prichádza s posolstvom zemského znamenia Býka, čo by za normálnych okolností prinieslo témy zamerané prevažne na peniaze, blahobyt a majetky. Ale tento rok, keďže je do kozmického mixu pridané aj čiastočné Zatmenie Mesiaca, môže to prevrátiť scenár udalostí premietaných na vesmírnom plátne tak, aby sa pozornosť sústredila z vonkajších potrieb a zhromažďovania statkov skôr na vnútorné hodnoty.


Je absolútne prirodzené mať túžby po materiálnych „veciach“, i keď nám aktuálne svetové udalosti neustále poukazujú na to, že v konečnom dôsledku sú to práve samotní ľudia a súcit, ktorí sú dôležitejší ako veci, ktoré vlastníme.


Tento Spln a Zatmenie Mesiaca uvoľňujú cestu k veľkému odklonu od sústredenia sa výlučne na svoje potreby k robeniu vecí pre druhých a pre väčšie dobro. Je to predpríprava na veľkú tému, ktorá sa v plnej miere prejaví v roku 2022 a ukáže ľuďom cestu "vykúpenia", aby sa vzdali všetkých konfliktov a lipnutia na materializme, a namiesto toho praktizovali láskavosť.


Známy aj ako Bobrov Mesiac, tento Spln Mesiaca je skvelým časom začať budovať pevné štruktúry pre vašu budúcnosť, i budúcnosť vašich najbližších, založené na vyšších princípoch Lásky a súcitu.


Tento čas Zatmenia v Splne Mesiaca je taktiež ideálnym obdobím pre praktizovanie sebalásky a zvýšenie našich pocitov ohľadom vlastnej hodnoty.


Kde ste boli na seba príliš tvrdí? Ako dlho ste podceňovali svoju skutočnú hodnotu? Kto vás naučil robiť kompromisy?


Ide to oveľa lepšie, ako by ste si možno mysleli, tak buďte k sebe láskaví. Pripomeňte si všetky svoje triumfy a úspechy, ale oceňte aj svoj prístup vo všetkom, čo vám skrížilo cestu.


Stojí za to mať na pamäti, že Zatmenia nás zvyčajne vždy dostanú tam, kde potrebujeme byť /nie nevyhnutne chceme byť/, takže dôverujte prirodzenému toku Vesmíru. Pokúste sa udržať svoje srdce otvorené, aby ste nechali voľne prúdiť do vášho života čokoľvek, čo má prísť a nechali prirodzene odísť všetko to, čo má odísť.


Nech už Zatmenie Mesiaca v znamení Býka prinesie akékoľvek šoky a prekvapenia, uvedomte si, že ich úplné prejavenie môže trvať niekoľko dní. Toto lunárne obdobie na chvíľu zahaľuje pravdu, buď preto, že jej nerozumieme, alebo preto, že ju jednoducho nechceme vidieť. Keď sa pravda nakoniec ukáže, môže otriasť našimi základmi – trik, ako to zvládnuť, je pochopiť to ako nevyhnutné zemetrasenie. Len ak umožníme túto emocionálnu premenu, môžu byť naše pôvodné základy prebudované na ešte bezpečnejšiu štruktúru.


Prijmite toto Zatmenie Mesiaca v Býkovi ako príležitosť prebudiť svoje srdce k hlbšej, pravdivejšej a bohatšej Láske. Prijmite túto energiu Zatmenia a dovoľte jej, aby vám ukázala Cestu k ďalšej kapitole vývoja vašej Duše.


Rituál uvoľnenia & liečenia k tomuto Splnu / Zatmeniu Mesiaca v Býkovi >> nájdete TU.


November 2021 prináša niekoľko ďalších významných aspektov pre náš duchovný rast a rozvoj >> čítajte viac TU.


S Láskou,




P.S.: Toto autorský článok, preto ak sa vám tento príspevok páčil a túžite ho zdieľať, urobte tak prosím, v jeho kompletnom znení aj s uvedením zdroja / linku. Kopírovanie článku, ako aj jeho jednotlivých častí je dovolené iba so súhlasom autora. Ďakujem❤️♀🙌🏼



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page